Den nya kundupplevelsen: Employee Experience

Senast uppdaterad: 2022-09-052 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Alla organisationer vill ha ett gott rykte som arbetsgivare. Ändå lägger många företag stora resurser på att hålla sina kunder nöjda och lojala, medan medarbetarna sällan får samma uppmärksamhet. I en värld där kampen om de bästa talangerna hårdnar behöver vi ställa oss frågan: är medarbetaren den nya kunden?

Medarbetarupplevelsen, eller Employee Experience, sträcker sig betydligt längre än den tid som någon är anställd. En potentiell kandidat som överväger att söka jobb hos dig har förmodligen redan börjat googla och fråga runt för att bilda sig en uppfattning. Som arbetsgivare gäller det alltså att göra ett gott intryck redan under rekryteringsprocessen. Glöm inte heller bort att även de kandidater du tackar nej till delar med sig av sin upplevelse i sina nätverk.employee-experience-app

Är du redo för den digitala arbetsplatsen?

Dagens digitala samhälle präglas av snabb bekräftelse och ständig tillgång till information. Allt fler medarbetare förväntar sig samma digitala standard på jobbet som de är vana vid privat. Det här gäller inte minst de nya generationerna på arbetsmarknaden – millennials och generation Z – som mer eller mindre har vuxit upp med appar och sociala medier. Digitala verktyg kan bidra till en mer strömlinjeformad upplevelse genom hela anställningscykeln: Från rekrytering och onboarding via enkäter, fortbildning och självbetjäning för HR-frågor – hela vägen till offboarding och alumninätverk för dem som lämnar organisationen. Hur långt har din verksamhet kommit med uppgraderingen till det digitala arbetslivet?

Vad är vinsterna med en lyckad medarbetarupplevelse?

Den arbetsgivare som lyckas skapa en positiv helhetsupplevelse har mycket att vinna: ökat medarbetarengagemang, enklare rekrytering, minskad personalomsättning och ett helt gäng nöjda anställda som agerar ambassadörer för varumärket.

Vill du veta mer om Employee Experience? Ladda ner Benifys kostnadsfria e-bok ”Employee Experience: så kan du maximera och optimera varje steg av medarbetarupplevelsen” redan idag!

EMPLOYEE EXPERIENCE E-BOK