5 anledningar till varför du ska engagera dina medarbetare med en app

Senast uppdaterad: 2022-08-306 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Allt fler arbetsgivare väljer idag att använda den nya teknikens möjligheter för att nå och kommunicera med sina medarbetare. Ett sätt att få medarbetarna att bli engagerade i sin arbetsplats är att använda sig av en app.

Hur och vilken app ska jag använda?

Att använda en app som medarbetarna kan gå in på precis när de vill och varifrån de vill – förenklar inte bara medarbetarnas vardag, utan gör dig som arbetsgivare mycket attraktiv. Dessutom gör det att du på ett enkelt sätt hjälper medarbetarna att kunna ta del att sina förmåner och annan intern information när det passar dem. På så sätt gör du allt mer tillgängligt samtidigt som du som arbetsgivare ”hänger med” i tider av krav på obegränsad tillgång till information. 

Benify-appen är världens mest kompletta mobilapp för arbetsgivare och erbjuder en digital medarbetarupplevelse för miljoner av arbetstagare världen över. I appen får du tillgång till alla dina personalförmåner, lönespecifikationer, arbetsplatspolicys, påminnelser, event, enkäter och mycket mer. Genom att uppmana dina medarbetare att använda appen kan de själva bestämma när de vill ta del av viss information. Det blir också lättare att exempelvis köpa ett gymkort på språng eller anmäla sig till ett jobbevent oavsett om du står i kön i matbutiken eller åker buss hem från jobbet. Kort sagt – du gör din arbetsplats mer tillgänglig och bidrar till effektiv kommunikation.

Till skillnad från andra populära appar för medarbetare, som exempelvis Slack eller Skype – ger Benify-appen dig som arbetsgivare en digital helhetslösning. Den är alltså inte bara ett verktyg för att kunna chatta eller interagera.

Här kommer fem anledningar till varför ditt företag borde komma igång med Benify-appen nu på studs:

5. De ständigt uppkopplade medarbetarna tar över världen 

I framtiden kommer företagens tillväxt bero på arbetsgivarnas möjlighet att möta medarbetarnas digitala krav på ständig tillgång till information och uppkoppling. Enklaste vägen är självklart genom att erbjuda en app som löser allt.

År 2020 kommer upp till ca 60% av världens personalstyrka att bestå av millennials och generation Z (statista). Dessa generationer, som då kommer att vara 38 år och yngre – är födda in i den digitala revolutionen, där man kan kommunicera med vem man vill när man vill och varifrån man vill. Underhållning, kommunikation eller bokning av diverse tjänster – allt finns idag online.

Användarstatistik från Benifys app kan gå i god för ovan. Så mycket som 85% av dagens unga medarbetare använder vår app för att logga in i sin portal, jämfört med 47% av de äldsta medarbetarna. Välkommen till den digitala personalstyrkan.

4. Du når dina medarbetare när du och de vill

Arbetskraften i världen rör på sig mer och mer. I dagens globaliserade samhälle är det viktigt för multinationella arbetsgivare att hålla ihop företaget trots kulturella eller geografiska skillnader – men också tidsskillnader.

År 2022 förväntas 1,87 miljarder människor äga en mobiltelefon, vilket betyder att 42,5% av den globala personalstyrkan har en mobil. Detta enligt Global Mobile Workforce Update.

Genom att erbjuda en medarbetarportal via mobilen kan arbetstagaren när han eller hon vill logga in i sin personliga portal för att ta del av olika delar av sin anställning. Ert företags unika app går att ladda ner via App Store or Google Play och finns både för iOS och Android.

app-1

3. Lär dig kommunicera via push-notiser

Att ha en app betyder att du även har möjligheten att skicka notiser via push. Det är ett träffsäkert sätt att nå särskilt de yngre medarbetarna.

Har du ett budskap eller ett meddelande som du har bråttom att få ut? Vill du enkelt informera om en ny förmån som du tror kommer bli riktigt uppskattad? Oavsett om du vill påminna om att köpa biobiljetter i portalen till helgen, eller påminna dem som nyss kommit tillbaka från föräldraledighet att de faktiskt kan boka barnpassning som förmån – använd push-notisfunktionen.

Men – överanvänd den inte. Push-notiser ska användas till information som är akut eller till information som är väl genomtänkt. Det är nämligen mycket lätt att bli överentusiastisk och skicka ut för mycket push-notiser. Använd sparsamt och glöm inte att filtrera så att rätt medarbetare får rätt information.

2. Appen ökar engagemanget och motivationen

Medarbetares digitala beteenden beror inte bara på vilken ålder de har. Det kan också bero på vilken bransch de jobbar i. Här kan en app verkligen göra stor skillnad. På Benify skickade vi nyligen samma mail till två företag, varav ett var ett känt retail-företag inom sport och fritid, och det andra var ett försäkringsbolag. På retail-företaget öppnade 69 % mailet på smartphone. På försäkringsbolaget öppnade 77 % mailet på dator. Hur gillar dina medarbetare att kommunicera? Ta reda på det och anpassa dina budskap därefter. 

1. Du skapar ett modernt och digitalt arbetsgivarvarumärke

Den framtida arbetsplatsen kommer handla om en rad spännande innovationer. Automatiserade teknologier och artificiell intelligens är bara några saker som kommer forma sättet vi arbetar och kommunicerar i framtiden. Det här gör att medarbetarupplevelsen kommer se helt annorlunda ut i framtiden jämfört med vad den gjort. Just nu har vi bara sett ett smakprov av vad som komma skall. 

Som konsumenter förväntar vi oss personifierade teknologier. Vi vill ha vår information skräddarsydd för att ens orka bry oss. Och vi vill ha den nu. Medarbetare är precis likadana som andra dödliga. För att överleva och lyckas i den digitala eran måste arbetsgivare erbjuda en personifierad digital upplevelse till sina medarbetare.

Världens ledande företag har redan börjat att utvidga medarbetarupplevelsen så att den stäcker sig längre än klockan 9 till 17. Hänger du med?

 

Vill du veta mer om hur du kan förbättra din employee experience? Ladda ner vår e-book 5 nycklar som maximerar medarbetarnas potential helt gratis.