Hur uppdaterad är din arbetsplats?

Senast uppdaterad: 2022-07-223 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Vi gör allt i mobilen idag: shoppar, dejtar, lyssnar på musik och poddar, håller kontakten med vänner... Till och med banken, mataffären, apoteket och biblioteket finns numera i mobilen, så att vi kan göra våra ärenden när det passar oss. Men hur är det på jobbet? Är vi lika mobila där? I det här inlägget tittar vi närmare på hur en digital medarbetarportal kan underlätta livet för dig som anställd.

När vi vill kolla semestersaldot, använda friskvårdsbidraget, se vilka försäkringar vi har eller hur mycket tjänstepension vi får, anmäla oss till julfesten... Då är det plötsligt 1997 igen: blanketter (på papper), mejl (från jobbdatorn) fråga HR (under kontorstid), leta på intranätet (jobbdatorn igen). Överallt möts vi dessutom av generell information där vi själva måste räkna ut vad som gäller för just oss. Och vi som har vant oss vid personliga rekommendationer och flöden från näthandel och sociala medier. Lugn, det finns en lösning. Med en medarbetarportal från Benify får du nämligen samma höga digitala nivå på jobbet som du är van vid när du är ledig.

Förmåner för dig som inte jobbar på kontor

För den som jobbar andra tider än 8 till 17 – eller inte har tillgång till jobbdator – är det ofta svårare att hålla koll på sina förmåner, och annat som ingår i anställningen, än om man jobbar på kontor. Det är bland annat därför Benify-portalen finns som app. Med Benify-appen kan du själv logga in när som helst och ta del av skräddarsydd information som gäller för just dig. Din arbetsgivare kan dessutom skicka ut pushnotiser med viktiga nyheter, eller påminna om förmåner du annars riskerar att missa.

medarbetarapp-mojliggor-skraddarsydd-information

Förmåner för dig som jobbar i offentlig sektor

Den offentliga sektorn, som till exempel kommuner, landsting och regioner, dras med ett oförtjänt dåligt rykte när det gäller personalförmåner. Och ja, det är säkert vanligare med pingisbord och godisautomat på hippa startups. Men som offentliganställd omfattas du garanterat av kollektivavtal, vilket ger dig massor av både trygghet och förmåner. Bara tjänstepensionen är värd tusenlappar varje månad; pengar som du annars skulle ha behövt lägga undan själv från din lön. Allt fler offentliga arbetsgivare ger sina anställda tillgång till en Benify-portal där de får en tydlig överblick över hur mycket som betalas in till pensionen, och där de också kan få oberoende pensionsrådgivning från Benifys systerbolag Lifeplan.

Bra förmåner är det nya normala

På dagens arbetsmarknad råder brist inom många yrkesgrupper. Lärare, IT-utvecklare och sjuksköterskor är bara några exempel. Det här gör det viktigare än någonsin för arbetsgivarna att locka till sig högutbildad och eftertraktad personal genom att erbjuda bra villkor – och rätt förmåner. Mer än en miljon anställda i Sverige, både i offentlig sektor och det privata näringslivet, har tillgång till en personlig medarbetarportal från Benify idag. Bra förmåner är helt enkelt det nya normala.

Vill du veta mer om fördelarna med Benify för dig som medarbetare? Följ länken nedan för att få en överblick.

OM BENIFY FÖR DIG SOM MEDARBETARE