Skattefri coronagåva blir sommargåva som personalförmån

Published: 2020-07-023 min read time

Prenumerera på vår blogg

Våren 2020 har inte liknat någon annan, och nu när sommaren tar vid vill många arbetsgivare visa sina medarbetare lite extra uppskattning. Från 1 juni och året ut finns möjlighet att erbjuda en skattefri gåva till personalen. I Benifys plattform har denna ”coronagåva” utvecklats till en helt ny personalförmån, som först fick namnet ”sommargåva” och inför hösten döptes om till "tackgåva".

I coronakrisens spår efterfrågar många arbetsgivare nya sätt att tacka sina anställda för imponerande insatser i en tuff tid. Samtidigt vill man från politiskt håll göra insatser för att stötta landets hårt prövade näringsliv. Efter en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna kan arbetsgivare nu ge sina medarbetare en skattefri gåva värd upp till 1000 kronor per anställd – utöver de övriga gåvor (däribland julklapp) som redan tidigare varit godkända som skattefria förmåner. Beslutet gäller från 1 juni för gåvor som lämnas till och med 31 december 2020.

erik-nordin-benifyStort intresse bland arbetsgivare för nya skattefria gåvan

Bland arbetsgivare som erbjuder förmåner via Benifys plattform har intresset för den nya gåvan varit stort:

– När nyheten om regeringens beslut kom hörde flera av
våra kunder av sig till oss och ville erbjuda detta till sina medarbetare, säger Erik Nordin, affärsutvecklare i
Benifys förmånsteam.

Full frihet för medarbetarna att välja gåva

För att möta efterfrågan har Benify inlett ett samarbete med presentkortsföretaget Zupergift – och lagt i en extra växel i utvecklingsarbetet. Resultatet är en integrerad lösning där medarbetarna via sin Benify-portal får en personlig voucher-kod, laddad med värdet som arbetsgivaren valt att erbjuda i gåva. Voucher-koden kan sedan spenderas fritt i Zupergifts breda utbud, med allt från nätbutiker inom mode och elektronik till populära streamingtjänster. Medarbetarna behöver inte spendera hela summan på en gång, eller hos samma leverantör.

sommargava

Rabatterat pris och minimal administration

All administration kring kostnaderna hanteras av Benify, och arbetsgivarna debiteras bara för de medarbetare som nyttjar gåvan. Via Benify får arbetsgivaren dessutom 5% rabatt på Zupergifts pris. Det innebär att om arbetsgivaren erbjuder en gåva för 1000 kr per anställd behöver de bara betala 950 kr per gåva.

– Julklappen har länge varit en av våra mest uppskattade personalförmåner, och jag är övertygad om att tackgåvan kommer att bli minst lika omtyckt. Jag är glad att vi fick till ett så bra samarbete med Zupergift, och kunde lösa de tekniska bitarna så pass snabbt, säger Erik Nordin.

Så kan du erbjuda den nya skattefria gåvan till dina medarbetare

Är du Benify-kund och vill erbjuda tackgåvan som förmån till dina medarbetare? Hör av dig till din kontaktperson på Benify.

Är du inte Benify-kund än, men är sugen på att erbjuda tackgåvan och andra förmåner via vår plattform? Boka en personlig genomgång via länken nedan.

Boka demo