Skattefri gåva 2021: så erbjuder du den enklast till dina anställda

Senast uppdaterad: 2021-05-053 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Den tillfälliga skattefria gåvan som infördes 2020 har nu utökats till 2000 kronor och förlängts till och med 31 december 2021. Via Benifys förmånsplattform kan arbetsgivare erbjuda sina medarbetare den nya gåvan som en tackgåva eller sommargåva i form av ett flexibelt presentkort.

I coronakrisens spår efterfrågade många arbetsgivare nya sätt att visa uppskattning för sina medarbetare i en tuff tid. Samtidigt ville man från politiskt håll göra insatser för att stötta landets hårt prövade näringsliv. Efter en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna fick arbetsgivare möjlighet att ge sina medarbetare en skattefri gåva värd upp till 1000 kronor per anställd – utöver de övriga gåvor (däribland julklapp) som redan tidigare varit godkända som skattefria förmåner. Efter att ett nytt förslag godkänts förlängs alltså möjligheten för arbetsgivare att erbjuda sina anställda den skattefria gåvan till 31 december 2021. Maxbeloppet höjs samtidigt till 2000 kronor.

ingrid-ahlstrom-benify-Stort intresse för skattefria gåva

Bland arbetsgivare som erbjuder förmåner via Benify har intresset för den skattefria gåvan varit stort. Även medarbetarna verkar uppskatta initiativet: När 2020 gick mot sitt slut hade hela 30 000 personer beställt den tillfälliga förmånsgåvan genom Benifys plattform.

– Med 2020 års resultat har vi ett kvitto på att det här är en otroligt uppskattad förmån. Vi är glada att den skattefria gåvan förlängs och även kommer kunna erbjudas under 2021, speciellt i pandemitider då vi gärna hjälper arbetsgivarna att visa extra uppskattning för sina medarbetare, säger Ingrid Ahlström, områdesansvarig i Benifys förmånsteam. 

Full frihet för medarbetarna att välja gåva

För att kunna erbjuda ett brett och flexibelt utbud för den skattefria gåvan samarbetar Benify med flera kvalitetssäkrade leverantörer inom gåvor och presentkort. Via sin Benify-portal får medarbetarna en personlig voucher-kod, laddad med värdet som arbetsgivaren valt att erbjuda i gåva. Voucher-koden kan sedan spenderas fritt i hos allt från nätbutiker inom mode och elektronik till populära streamingtjänster. Medarbetarna behöver inte spendera hela summan på en gång, eller hos samma leverantör.

sommargava

Rabatterat pris och minimal administration

All administration kring kostnaderna hanterades av Benify, och arbetsgivarna debiteras bara för de medarbetare som nyttjar gåvan. 

 Inför återlanseringen av förmånen 2021 har vi dessutom utökat vårt utbud med nya förmånliga erbjudanden för att kunna ge varje arbetsgivare ännu mer flexibla möjligheter att hitta en gåva som passar just dem och deras medarbetare, säger Ingrid Ahlström. 


Är du en Benify-ansluten arbetsgivare som vill koppla på den tillfälliga skattefria gåvan som en förmån för dina medarbetare? Hör av dig till din kontaktperson på Benify!

Och om din organisation inte är ansluten till Benify än, men är nyfiken på hur det funkar, är du varmt välkommen att boka en personlig genomgång av plattformen via länken nedan.

Boka demo