Konsten att belöna prestationer och utveckla talanger: möt Benify Rockets 2019

Senast uppdaterad: 2022-07-227 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Vad är hemligheten bakom en framgångsrik organisation med nöjda medarbetare? Till stor del handlar det om att utveckla en kultur som stöttar medarbetarnas utveckling och motiverar dem till att göra sitt bästa. Och hur lyckas man med det? Börja med att uppmärksamma och belöna goda prestationer.

På Benify lägger vi stor vikt vid att ta hand om och utveckla våra medarbetare. Vi ser ett stort värde i att uppmärksamma och belöna dem som har gjort extra bra ifrån sig, liksom i att skapa en kultur där medarbetarna känner sig sedda och stöttade.

Såhär skriver Great Place to Work i ett blogginlägg:

“We all want and need recognition. From a very early age, we crave it from parents, teachers, and friends. Our whole lives are modelled around constant social feedback and acknowledgement. So strong is our desire for positive affirmation, particularly during developmental periods, that even a neutral reaction can be perceived as a negative one. When we move to the workplace, this orientation is no different. It is key that employers focus on how they can make authentic and meaningful recognition part of their management philosophy in order to retain top talent and encourage high performance”.

På Benify är vi stolta över att kunna uppmärksamma och belöna våra stjärnor genom vårt eget Benify Rockets Program.

benifys-vs-joakim-alm-på-scen

Vad är en Benify Rocket och hur blir man en?

En Benify Rocket är en Benify-medarbetare (även kallad Benifyer) som presterar på topp inom sin roll, men som också är en positiv ambassadör för Benify som företag, och för våra kärnvärden.

För att bli aktuell för en nominering behöver man som Benifyer uppfylla följande kriterier:

  1. Du presterar på topp inom ditt område
  2. Du lever Benifys kärnvärden fullt ut
  3. Du är en sann ambassadör för Benify och engagerar dig i företaget som om det vore ditt eget

Som en del av Benifys kontinuerliga performance management-process utvärderas Benifyers av sina chefer utifrån de tre kriterierna ovan. Medarbetarna som får högst poäng inom alla tre områden väljs ut och bedöms av Benifys ledningsgrupp, som sedan avgör vilka som blir det årets Rockets.

Vad är syftet med Benify Rocket Program?

Programmet har två huvudsakliga syften:

  • Vi vill belöna och utveckla våra Rockets yrkesmässigt
  • Vi vill lära oss av våra Rockets kunskaper och perspektiv för att ytterligare utveckla Benify som företag

För att uppnå dessa syften har vi skapat ett program som också speglar Benifys tillväxtresa och internationella expansion.

Vad består programmet av?

Vissa delar av programmet syftar till att främja varje Rockets personliga utveckling – oavsett roll – medan andra delar ska ge deltagarna bättre insikter i företagets globala utvecklingsresa, liksom erbjuda möjligheter att påverka strategiska beslut som fattas i ledningsgruppen.

I programmet ingår också en ”global turné” där deltagarna får besöka tre olika länder för att lära känna varje del i kundresan hos Benify: från försäljning och leverans till det värde som produkten skapar. Turnén omfattar workshops, presentationer och olika övningscase.

animerad-bild-av-benify-rocket-programmet

Det här är 2019 års turnéschema:

Vad vi säljer

Våra Rockets börjar med att besöka Benifys kontor i München för att få fördjupad kunskap om både produkten vi säljer globalt och säljprocessens komplexitet.

Att leverera

Därefter fortsätter turnén till Litauen där landschefen och Benifys Head of Operations förklarar hur vi bygger en operativ funktion som levererar de värden vi skapar för våra kunder.

Resultatet

Det sista stoppet på turnén är Sydafrika, där våra Rockets får träffa representanter från en av våra största globala kunder för att lära sig mer om leverans, produkt och värde ur ett kundperspektiv. Under besöket i Sydafrika får våra Rockets också delta i en rad roliga aktiviteter.

Efter den globala turnén är målsättningen att våra Rockets ska kunna presentera insikter om de utmaningar, möjligheter och lösningar som de har identifierat under resan. Utöver en mer generell utbildning får deltagarna också lära sig hur budgetarbetet ser ut när man har en ledande position i företaget.

Låt oss presentera 2019 års Benify Rockets

Under Benifys Spring Conference – vår årliga konferensresa för alla anställda – fick fem exceptionella medarbetare äran att utses till 2019 års Benify Rockets.
Utan inbördes ordning: här är de Benifyers vi är stolta att kunna gratulera:

fyra-personer-av-benify-rockets-2019

Carolina Wikander, Senior Global Advisor

“Carolina lever upp till värdeorden exceed expectations, think ahead och show love i allt hon gör. Carolina är själva sinnebilden av en person med “can do”-attityd, så det är ingen överraskning att hon presterar på topp med strålande resultat. Hennes talang för att få komplicerade ämnen att kännas spännande och roliga, tillsammans med hennes iver att både lära sig nya saker och dela med sig av sina kunskaper, gör Carolina till en verkligt inspirerande ledare!”

Moa Bloom, Account Management & Team Leader

“Sedan starten i mars 2018, då hon blev en av Benifys första Account Managers med bas i Göteborg, har Moa gjort ett fantastiskt jobb – alltid i linje med Benifys kärnvärden. Hon har en beundransvärd inställning, en otrolig attityd och en imponerande förmåga att skapa teamkänsla så att alla omkring henne känner sig sedda och inkluderade.”

Jakob Lundström, Senior Transaction Consultant

“När du behöver hjälp inom operations, och i synnerhet transactions, är Jakob experten du söker. Det lär inte förvåna någon att Jakob redan tidigare har belönats för de förslag och förbättringar han presenterat inom sitt område. Han har en imponerande förmåga att se saker ur ett business-perspektiv, tänka i termer av skalbarhet och agera proaktivt – alltid med show love som ledord. En doer, stjärna och äkta Rocket!”

Ruben van den Boogaard, Product & Partnerships Manager

“Ruben överträffade alla förväntningar från första stund när han började på Benify för 18 månader sedan. Han har förmågan att ständigt utmana standarder och se framåt med ett nytt perspektiv. Med sina gedigna kunskaper om hur man driver snabb tillväxt har han uppvisat imponerande resultat från samarbetena med såväl Aegon som KNAB. Utöver enastående prestationer bidrar Ruben dessutom starkt till teamkänslan med sin fantastiska energi!”

Karin Karlhagen, Solutions Developer

“Karin är en imponerande doer med service-känsla som alltid lyckas uppnå enastående resultat. Bland de många höjdpunkterna under hennes år på Benify finns inte minst ett gäng otroliga demo-portaler. Hon gör alltid ett fantastiskt jobb och inspirerar andra – inte minst med sin positiva attityd.”

En varm applåd för 2019 års Benify Rockets!

Vill du också bli en del av ett snabbväxande och marknadsledande företag inom HR-tech, med en fantastisk kultur, som dessutom utsågs till en av Sveriges 10 bästa arbetsplatser av Great Place to Work 2019? Se om någon av våra lediga tjänster passar just dig!

JOBBA HOS OSS