Förmånscykel – Nu blir det billigare

Senast uppdaterad: 2024-05-083 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Uppmuntra medarbetarna att ta cykeln till jobbet! Nu blir det lättare i och med ökade skattelättnader på förmånscyklar. En härlig nyhet för alla som längtar till våren. 

Vill ni jobba aktivt för en hälsosammare arbetsplats med friska medarbetare? Då kanske förmånscyklar till de anställda skulle passa er organisation. Den 1 januari 2022 infördes nämligen sänkt skatt på förmånscyklar, som gör att medarbetaren bara betalar skatt för den del av kostnaden som överstiger 3.000 kronor. Beroende på cykel kan man spara upp till 35 procent med vårt erbjudande.

Förmånscykel hälsosammare Förmåner

Enkelt att beställa

Benify har ett förmånligt alternativ för arbetsgivare som vill erbjuda cyklar till sina medarbetare. Via vår samarbetspartner BENY går det att köpa eller leasa cykel via löneavdrag i hela Sverige. BENY har massor av populära märken och modeller som medarbetaren själv kan välja via Benify-portalen. I utbudet finns något för alla, från landsvägscyklar och mountainbikes till elcyklar och klassiskastandardcyklar.

 

Förmånscykel_3

Benifys erbjudande är ett av marknadens mest förmånliga, både sett till pris och villkor. BENY låter medarbetaren leasa i tolv månader istället för 36 månader, som är den vanligaste lösningen för förmånscyklar. Fördelen med att bara leasa ett år är att medarbetaren alltid har tillgång till en cykel i nytt och fräscht skick, vilket också är värdefullt om man väljer att köpa loss cykeln vid abonnemangets slut.

Eftersom medarbetaren sajnar kontraktet direkt med leverantören krävs ingen administration från arbetsgivarens sida och det är heller inga problem om medarbetaren skulle hinna sluta på jobbet innan bindningstiden löpt ut.

Friska Medarbetare Cyklar Mer Arbetsplatsen

Ett grönt och hälsosamt erbjudande

Det finns många fördelar med att erbjuda billigare cykling till medarbetarna. Förutom den ekonomiska vinsten för den anställda bidrar ni både till hållbart resande och friska medarbetare och även om man har orimligt långt till arbetsplatsen går det självklart att använda cyklarna även på fritiden. Cykeln är helt enkelt en förmån som medarbetarna kan uppskatta varje dag året om.

Dessutom repareras alla cyklar som lämnas tillbaka så att de kan säljas vidare begagnat – ett hållbart kretslopp som alla vinner på.

Tänk på att bruttolöneavdrag kan påverka sjukpennings- och pensionsgrundande inkomst för medarbetare som tjänar under basbeloppet. Då kan nettolöneavdrag vara en förmånligare lösning.

 


Vill du veta mer om hur personalförmåner kan förbättra ditt employer brand och bidra till nöjdare och mer engagerade medarbetare? Vi berättar gärna mer!

BOKA DEMO