Läkemedelsförmån: Nu helt anonymt för medarbetaren

Senast uppdaterad: 2022-03-183 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Att arbetsgivaren erbjuder läkemedelssubventioner är mycket uppskattat av många medarbetare, men alla kanske inte känner sig bekväma med att arbetsgivaren ska ha koll på vilka läkemedel man handlar. Nu lanserar Benify tillsammans med Apohem därför en ny förmån, där medarbetarna kan köpa läkemedel helt anonymt – och utan kvittoregistrering.

Det kan vara känsligt att som medarbetare dela med sig av allt man har köpt till sin arbetsgivare, även om man skulle vilja nyttja alla de rabatter och förmåner man har tillgång till. Just läkemedel kan vara en sådan, där man inte känner sig helt trygg med att registrera sina kvitton så att någon kan se. Lösningen på det? Att erbjuda läkemedelssubvention anonymt och helt digitalt. Som enda aktör på marknaden blir det nu möjligt via Benify.

Läkemedelssubvention utan kvitton

Tillsammans med vår samarbetspartner Apohem har vi på Benify nu utformat en läkemedelsförmån där medarbetaren varken behöver fotografera sitt läkemedelskvitto eller registrera det i Benifys förmånsportal. Istället kan medarbetaren med hjälp av sitt BankID köpa sina läkemedel online. Läkemedlet eller läkemedlen levereras sedan till bostaden och medarbetaren får ersättningen utbetalt på nästkommande nettolön – helt automatiskt. Apohem är onlineapoteket som garanterar snabba leveranser och har ett stort sortiment till bra priser.Digital ersättning läkemedel

Sjukvårdsförmåner rankas högt

Friskvård och sjukvård är två områden som hamnar på topp fem när medarbetarna rankar sina viktigaste förmåner, något som kom fram i Benifys stora undersökning av framtidens arbetsliv.

I vår undersökning uppgav 40% av medarbetarna samt 26% av HR-anställda att de ser ett större behov av sjukvårdsförmåner efter coronapandemin.

Att erbjuda läkemedelssubventioner utan kvittoregistrering är ett sätt för dig som arbetsgivare att visa att du vill tar medarbetarnas hälsa på allvar, och att du vill underlätta för dem som väljer att köpa läkemedel som förmån. Dessutom underlättar den nya förmånen för dig som arbetsgivare.Digial ersättning läkemedel

Här är fördelarna för dig som arbetsgivare:

  • Ingen manuell kvittogranskning
  • Ersättningen registreras automatiskt
  • Ökad uppskattning från medarbetarna

Fördelar för dina medarbetare:

  • 100% anonymitet
  • Ingen kvittoregistrering krävs
  • Smidig validering via BankID

Vill du som Benify-ansluten arbetsgivare veta mer om läkemedelsförmånen? Hör av dig till din kontaktperson på Benify.


Är din organisation inte är ansluten till Benify än, men är intresserad och vill veta mer om läkemedelsförmånen och hur den funkar? Varmt välkommen att boka en personlig genomgång av plattformen via länken nedan.

BOKA DEMO