Därför investerar Göteborgs Stad i en förmånsportal från Benify

Senast uppdaterad: 2023-12-152 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Allt fler arbetsgivare inom offentlig sektor kraftsamlar för att möta de stora rekryteringsutmaningarna. Nu väljer Göteborgs stad att ge 55 000 anställda tillgång till en förmånsportal från Benify.

Att vara attraktiv som arbetsgivare har aldrig varit viktigare. Förutom att bli bättre på att locka till sig och behålla rätt talanger räknar Göteborgs Stad med att portalen kommer att minska förmånsadministrationen och förbättra personalhälsan; främst genom ett ökat nyttjande av friskvårdsförmåner.goteborgs-stad-benify

Några av förmånerna i den nya portalen

Medarbetarna får tillgång en personlig portal där de kan beställa Västtrafikkort, nyttja sitt friskvårdsbidrag och mycket mer. Via förmånsportalen får de också tillgång till oberoende pensionsrådgivning från Benifys systerbolag Lifeplan.

Dags att börja bygga

Nu påbörjas arbetet med att bygga och implementera portalen, som skräddarsys efter Göteborgs Stads grafiska profil. För Benifys VD Joakim Alm, själv uppvuxen och bosatt i Göteborg, känns det extra roligt att företaget får stadens förtroende:

– Göteborg har en särskild plats i hjärtat för mig personligen och för Benify som företag. Större delen av vårt IT-team sitter här i staden, liksom vårt systerbolag Lifeplan. Vi ser verkligen fram emot att utveckla portalen i nära samarbete med staden och de anställda. Vem vill inte bo i en stad med nöjda och engagerade medarbetare?

Uppdatering: hur gick det sedan?

I det här blogginlägget kan du läsa om hur det gick till att lansera Benify-portalen för tiotusentals medarbetare i Göteborgs Stads förvaltningar, och vilka förmåner som visat sig populärast hittills.

Här kan du läsa mer om hur Benify hjälper arbetsgivare inom offentlig sektor att attrahera och behålla rätt kompetens.