Så bygger du morgondagens personalstyrka

Senast uppdaterad: 2022-07-223 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Teknik förändrar världen – och även hur företag rekryterar nya personer från arbetsmarknaden. Målet har alltid varit att rekrytering ska vara effektiv. Men hur kan alla nya teknologier hjälpa till med att säkerställa att rekryteringsprocessen går smidigt?

"Om HR inte framtidssäkrar kompetensförsörjningen riskerar vi att planera för framtiden utan att ha en framtid."
- Mmanti Umoh, ordförande för Professional & Entrepreneurial Women Network of Nigeria

Bli redo för framtiden

I Benifys nya och banbrytande e-bok “The Backroom to the Board: The Rise of HR” kikar vi in i framtiden när det gäller rekrytering och hantering av personalstyrka. För att förbereda sig för morgondagens rekryteringsutmaningar, behöver HR-medarbetare hitta nya sätt och strategier för att locka de allra bästa talangerna och för att utveckla och behålla den nuvarande personalstyrkan.

Mari Schäder, HR-direktör på Knightec och Benify-kund, säger:

“Jag tror att framtidens arbetsplats kommer att präglas av självbetjäning. Vi behöver automatisera och digitalisera våra processer så mycket som möjligt. HR bör, enligt mig, ha en rådgivande, coachande roll och stötta verksamheten med expertis kring lagar och regelverk. Jag ser en framtida HR-avdelning med kompetens inom flera områden för att utveckla och ta ansvar för hela medarbetarupplevelsen.”

Morgondagens verktyg

Analytiska plattformar, artficiell intelligens och en uppsjö av nya funktioner – har börjat komma in på marknaden, som alla ska underlätta rekryteringen. När du väl lärt dig hur artificiell intelligens fungerar, kan du spara mycket tid på att läsa cv:n och personliga brev. Låt maskinen göra jobbet först.

Enligt Forbes, så kan artificiell intelligens bedöma allt från empati till små, små detaljer och kulturella skillnader. Tänk vad det skulle betyda för din rekryteringsprocess. Att komma igång och lära sig de nya, tekniska möjligheterna kan kännas jobbigt för många, men på Benify tror vi på att möjligheterna väger upp för svårigheterna – när du väl lärt dig den nya teknologin vill du säkerligen inte vara utan den.

benify-workforce-of-tomorrow

“I takt med att grundläggande automatisering och maskininlärning blir vanligare i arbetslivet, kommer unikt mänsklig kompetens att värderas allt högre.”
– Devin Fidler, forskningschef på The Institute For The Future

Vill du veta mer om hur framtiden kan komma att se ut inom HR? Ladda ner Benifys nya e-bok “The Backroom to the Board: The Rise of HR” helt kostnadsfritt.

Inte redo att ladda ner boken ännu? Ta en snabbtitt genom att ladda ner en PDF med våra tre bästa tips för att bygga morgondagens personalstyrka.

Ladda ner PDF