Hur ska den offentliga sektorn rekrytera för framtiden?

Senast uppdaterad: 2022-09-051 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Välfärdssektorn står inför en enorm utmaning när det gäller rekrytering de närmaste åren. Enligt en analys från SKL behövs en halv miljon människor anställas före 2026.

För en genomsnittlig kommun innebär det ca 200 personer varje år; för större kommuner så många som 1000. Bakgrunden är att barn och äldre beräknas bli fler i relation till personer som arbetar, i kombination med att många trotjänare nu går i pension. Hur ska den offentliga sektorn locka till sig de bästa medarbetarna, och hur ska man få dem att stanna längre i sina yrken?new-generations-public-sectorNya lösningar för nya generationer

Den offentliga sektorn behöver skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv med hälsa och utveckling i centrum – och marknadsföra sig som en attraktiv arbetsgivare. För att lyckas behövs moderna arbetsverktyg anpassade efter den nya generationens medarbetare. De har inte bara helt andra förväntningar på digitala lösningar än tidigare generationer, utan tenderar dessutom att stanna kortare tid hos samma arbetsgivare. Generationsskiftet är redan här. Är din verksamhet redo?

Klicka här för att läsa om hur vi på Benify hjälper arbetsgivare inom offentlig sektor med olika utmaningar på dagens arbetsmarknad.