Erbjud förmåner för ett mer effektivt resande

Senast uppdaterad: 2024-09-114 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Jobbar du som arbetsgivare kontinuerligt med hållbarhetsfrågor? I så fall har du ett försprång i kampen om kompetensen. Dagens medarbetare dras nämligen till arbetsgivare som tar hållbarhet på allvar – och inte bara säger att de gör det. Det slår Benifys rapport Arbetsliv 3.0, baserad på en undersökning bland 35 000 medarbetare, fast. 

Här är 3 sätt som kan göra dig till just en sån arbetsgivare. 


1. Uppmuntra kollektivtrafik

Många arbetsgivare vill gärna uppmuntra kollektiva trafiklösningar för medarbetarna. Men att upphandla och koordinera flera olika sorters lösningar, från olika leverantörer, kan vara tidskrävande och komplicerat. Med Benify blir det dock en lätt match. Vi samarbetar med SL, VT, Dalatrafiken, UL, Skånetrafiken, Östgötatrafiken samt Sörmlandstrafiken och Hallandstrafiken för att kunna erbjuda dina medarbetare subventionerade kollektivtrafikkort. Hela utbudet av årskort från alla nämnda leverantörer samlas i en och samma förmån, som låter medarbetaren dela upp kostnaden för ett årskort över hela perioden för att inte behöva ligga ute med alla pengar. Detta blir billigare än att köpa 12 separata månadskort – i genomsnitt motsvarar besparingen 1–1,5 månadskort per år. 

UppmuntraKlimatsmartPendlandeMedGronaFormaner_Image1

2. Gör det lättare att välja cykeln 

Att cykelpendla till och från jobbet är oerhört populärt – inte minst i storstäderna, som präglas av mycket biltrafik och långa köer. Även i mindre städer där avstånden är kortare fyller cykeln en viktig funktion. Med elcyklar som tar sig många mil per laddning så tar man sig med lätthet både till och från jobbet. Dessutom är det inte förenat med något förmånsvärde att ladda sitt cykelbatteri hos sin arbetsgivare. 

Benify erbjuder bruttolönecyklar som leasas över 12, 24 eller 36 månader, samt nettolönecyklar som avbetalas över 1–24 månader. Alla cyklar är dessutom rabatterade, och med fördelarna av ett bruttolöneavdrag sparar medarbetaren i många fall 20–45 procent av kostnaden mot att köpa den i butik. 

Se gärna även till att infrastrukturen kring arbetsplatsen uppmuntrar cyklande. Exempelvis kan det vara bra att tillhandahålla ett cykelrum, tillräckligt med cykelställ, och möjlighet för medarbetarna att ladda sina elcyklar på jobbet. Man kan även ha cyklar tillgängliga på arbetsplatsen som anställda kan låna under dagen, som sköts och administreras via vårt bokningsverktyg. 

UppmuntraKlimatsmartPendlandeMedGronaFormaner_Image2

3. Gör det enklare att samåka

Givetvis finns det situationer då det inte är praktiskt möjligt att ta cykeln till jobbet. Det är just därför som Benify tagit fram det så kallade samåkningsverktyget. När en medarbetare loggar in och fyller i vart hen ska, kan hen se vilka andra inom samma organisation som anmält i verktyget att de ska till samma destination. Verktyget visar också var dessa andra medarbetare bor, så att det blir lättare att koordinera bilresorna. Sedan lanseringen har samåkningsverktyget blivit ett populärt alternativ för personer som pendlar långt. 

I undersökningen som låg till grund för rapporten Arbetsliv 3.0 såg vi även att elektriska förmånsbilar samt laddstolpar är efterfrågade förmåner. Både el- och hybridbilar samt laddboxar är förmåner som går att erbjuda via Benify-portalen. Laddboxarna finns i flera utföranden och gör det smidigt för medarbetaren att ladda elbilden hemma. Självklart kan dessa installeras på arbetsplatsen också, för att skapa ytterligare ett incitament för medarbetaren att investera i en elbil. 


Vill du veta hur Benify kan hjälpa just din organisation med förmåner? Boka en demo så berättar vi mer. 

BOKA EN DEMO