Benifys kommunikationsverktyg: riktade budskap för ökat engagemang

Senast uppdaterad: 2024-06-184 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Hur kommunicerar din HR-avdelning med medarbetarna? Förlitar ni er fortfarande på mejl? Då pratar ni i praktiken förbi en stor del av personalstyrkan. Så här kan ni maximera engagemanget med hjälp av Benifys kommunikationsverktyg. 


Varför e-post inte räcker – och vilka andra kanaler du bör använda 

Hur når HR-avdelningar bäst sin målgrupp, det vill säga alla företagets medarbetare? För bara några år sedan hade nog de flesta svarat e-post. Men det här är på väg att förändras. Använder du enbart e-post kommunicerar du inte bara förbi de cirka 80 procent av personalstyrkan som inte sitter vid ett traditionellt skrivbord just då. Ditt budskap löper också hög risk att drunkna i en veritabel flod av meddelanden. 

Enligt Statista skickades omkring 350 miljarder e-postmeddelanden världen över 2023 – per dag. Dessutom kommuniceras det även via andra kanaler, som Slack eller Teams, på många arbetsplatser. Det månatliga nyhetsbrevet från HR-avdelningen försvinner alltså lätt i mängden. Samtidigt efterfrågar en majoritet av medarbetare möjligheten att ta del av kommunikation via mer än en enhet. 

En central medarbetarplattform som Benify uppfyller dessa önskemål – och öppnar ytterligare två kanaler utöver e-post: 

  • Pushnotiser via appen på medarbetarnas telefoner 
  • Meddelanden till en brevlåda på medarbetarplattformen 

Dessa kanaler kan användas flexibelt beroende på budskap och målgrupp. De kan också kombineras, till exempel genom att först förmedla information i ett mejl och kort därpå skicka en vänlig påminnelse via plattformen, eller i form av en pushnotis. 

Ett av många företag som upptäckt potentialen i detta är Ambea. Här kan du läsa om hur Benifys kommunikationsverktyg både hjälper dem förmedla riktad information och öka medarbetarnas engagemang. 

BenifysCommunicationTool_Image1

Relevant, personlig kommunikation är mer framgångsrik 

Val av kanaler är inte allt. Budskapets relevans är minst lika avgörande. Bara om dina meddelanden verkligen intresserar mottagarna kommer de sticka ut från mängden. Därför är det viktigt för moderna HR-team att kunna anpassa meddelandena för mottagaren. Och det är just det som blir möjligt med ett kraftfullt kommunikationsverktyg, som det från Benify. Detta gör nämligen att man kan segmentera personalstyrkan, det vill säga dela upp den i målgrupper med specifika intressen och behov. 

Därmed kan du skicka viktiga uppdateringar specifikt till de personer som berörs av dem. Här är tre exempel: 

  • Skicka information om föräldraledighet till föräldrar och vårdnadshavare via plattformens inkorg 
  • Kommunicera nya förmåner för chefer via e-post till alla med chefsbefattningar 
  • Informera anställda i Sverige via pushnotiser om erbjudanden som enbart gäller i Sverige 

Genom att skräddarsy dina budskap på det här sättet maximerar du deras relevans. Effektiv medarbetarkommunikation gör din arbetsstyrka mer produktiv, mer motiverad, mer engagerad och mer lojal. 

BenifysCommunicationTool_Image2

Visa uppskattning via riktad förmånskommunikation 

En annan fördel med Benifys kommunikationsverktyg är att det låter dig visa dina medarbetare hur mycket du faktiskt investerar i dem. På medarbetarplattformen kan du presentera alla deras ersättningskomponenter och förmåner på ett tilltalande sätt, som är riktat till den individuella medarbetaren. Förmåner och andra fördelar är ju ingenting värda om ingen känner till och använder dem! 

Så här kan du förmedla detta via Benifys kommunikationsverktyg: 

  • E-post 
  • Pushnotiser 
  • Plattformsnotiser (som dyker upp så fort medarbetaren loggar in) 

BenifysCommunicationTool_Image3

Gör din kommunikation effektiv och mätbar 

Benifys kommunikationsverktyg gör det smidigt att hålla dina medarbetare uppdaterade om funktionerna i själva plattformen. Visa hur de bokar förmåner samt var de hittar relevanta HR-verktyg och -tjänster. Du har även möjlighet att följa dem genom hela medarbetarresan med riktade och automatiserade budskap. 

Du kan sedan mäta hur effektiv din kommunikation är med hjälp av Benifys analysverktyg People Insights. Här kan du se klickfrekvensen för pushnotiser och öppningsfrekvensen för mejl, vilket ger dig en tydligare bild av medarbetarnas engagemang. 

Benifys kommunikationsverktyg är en del av din medarbetarplattform från dag ett. Du kan alltså direkt börja informera dina medarbetare om alla fördelar de får genom att jobba på just ditt företag. 


Redo att framtidssäkra din medarbetarkommunikation? Vårt team av erfarna experter visar gärna hur Benifys verktyg kan engagera just dina medarbetare. 

Boka en kostnadsfri demo