Benify Summit på 5 minuter

Senast uppdaterad: 2023-12-155 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Den 23 april var det återigen dags för HR-världens härligaste event – denna gång på vackra Oscarsteatern i Stockholm, och med temat medarbetarupplevelsen: the Employee Experience. Under en späckad eftermiddag bjöds det på massor av tips, trendspaningar och en rafflande generationsduell. Dessutom presenterades årets vinnare av Förmånskollen. För dig som var där och vill minnas tillbaka, och för dig som inte var där men önskar att du var det: här kommer höjdpunkterna från Benify Summit 2019.Benify-summit-oscarsteatern-

Men först: Vad är egentligen Benify Summit? Sedan 2011 har Benify samlat kunder och samarbetspartners en gång om året för att presentera trender, nyheter och inspiration inom HR och förmåner. Eventet har växt för varje år, och 2019 slogs nytt rekord. Cirka 480 deltagare från arbetsgivare inom alla tänkbara branscher och sektorer lyssnade, skrattade, fikade och minglade i de anrika lokalerna mitt i Stockholm.

Benify-summit-2-joakim-alm
Hur förändra den som inte vill förändras?

Konferencier för dagen var Benifys egen PR manager Ylva Eriksson. Efter några välkomnade ord från henne och Benifys VD Joakim Alm var det Heléne Lidströms tur att äntra scenen. Under sin tid som marknadsdirektör på svenska Microsoft förändrade Heléne både arbetssätt och lokaler på ett sätt som fick tusentals besökare att vallfärda till kontoret i Kista. Från Oscarsteaterns scen berättade Heléne om vad som krävs för att driva igenom förändringar på ett framgångsrikt sätt på arbetsplatser där medarbetarna är som folk är mest – det vill säga inte särskilt pigga på förändring. Den enskilt viktigaste faktorn för en lyckad förändring, enligt Heléne? Att ledningen verkligen är med på tåget och har en tydlig vision.

Benify-summit-4_helene_lidstrom

Vem gick segrande ur generationsduellen?

Under Ylvas ledning anordnades en lekfull generationsduell mellan den smått legendariska Amelia Adamo och den ganska mycket yngre retorikexperten Sofia Kacim. Ska arbetslivet anpassas efter unga talangers krav på flexibilitet och motivation, eller är det gammal hederlig plikttrogenhet som vinner i längden? Amelia lockade till skratt genom att både raljera över narcissistiska ungdomar och döma ut styrelser som överskattade – men höll med om Sofias förslag att bjuda in yngre till styrelserummen. Efter en omröstning med handuppräckning avgick Amelia med segern.

Benify-summit-genereationsduellen

Hur skiljer sig Generation Z från Millennials?

Sofia fick en ny chans att vinna över publiken med en uppskattad analys av hur arbetsgivare bör hantera arbetsmarknadens nykomlingar: Gen Z. Enligt Sofia är de syftesdrivna och arbetsvilliga, och dessutom lojalare än Millennials när de väl har hittat rätt arbetsgivare. Som den första generation som vuxit upp med ett ständigt informationsflöde är de samtidigt sköra. Att ”gå in i väggen vid 19 och ett halvt” blev en stående skämtsam fras under eventet, men Sofia pekade på det bakomliggande allvaret. Den som är ung, ambitiös, självgående och brinner för sitt jobb behöver omtänksamma chefer och arbetsgivare som sätter stopp i tid. Kanske är framtidens bästa personalförmån för dessa digital natives en ensligt belägen stuga utan wi-fi?

Nya lösningar för en bättre personalhälsa

Stress och ohälsa, liksom vikten av effektiv medarbetarkommunikation, stod i fokus för ett panelsamtal med två av Benifys egna experter: Jimi Guldstrand, chef för Benifys Key Account Management, och Malin Öhlin, produktansvarig inom hälsa och försäkring. I en variant på ett berömt tankeexperiment (trädet som faller i skogen, du vet) ställdes frågan: finns arbetsgivarens hälsopolicy om medarbetare inte känner till den? Malin har varit med och utvecklat en ny hälsomodul inom ramen för Benifys medarbetarportal. Lösningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare, och syftar till att guida medarbetarna till en bättre hälsa utifrån varje individs unika förutsättningar. Här kan du läsa mer om den nya hälsomodulen.

Ladda ner folder

Trendspanaren som inte oroar sig för framtiden

Om publiken inte var på gott humör innan Göran Adléns presentation var de det definitivt efteråt. Han avhandlade underhållande och tankeväckande trendspaningar i en rasande takt och drog ner många skratt på vägen. Kommer robotarna att ta alla jobb? Ska frilansarna bjudas med på personalfesten? Hur kan vi bete oss mer som slime? Eller som danskar? Är framtiden digital, analog – eller digilog? Frågorna var många, men Görans svar på det mesta var tydligt: Säg ja till framtiden. För det kommer att ordna sig.

Benify-summit-goran-adlen

Vinnarna av Förmånskollen 2019

Dagens sista programpunkt (förutom den gemensamma AW:n efteråt) var den mest spännande av alla. Tiden var inne för konferencieren Ylva och Benifys Communications Manager Fredrik Barkman att avslöja vilka som tog hem vinsten i årets upplaga av Förmånskollen – Benifys egen mätning för att utse de arbetsgivare som lyckats bäst med kommunikation och uppskattning av sina personalförmåner.

Lästips om medarbetarupplevelsen

Dagen avslutades med dryck, tilltugg och mingel under Oscarsteaterns ljuskronor. Alla deltagare fick med sig var sin goodie bag med fina erbjudanden från Benifys samarbetspartners – och självklart ett alldeles eget analogt (eller digilogt?) exemplar av den nya eboken Employee Experience: Så kan du maximera och optimera varje steg av medarbetarupplevelsen.
EMPLOYEE EXPERIENCE E-BOK

Från Benifys sida vill vi rikta ett varmt tack till alla som var med och delade dagen med oss. Vi hoppas få välkomna minst lika många engagerade gäster nästa år!