3 sätt att öka rekryteringen med Benifys Candidate Offer-lösning

Senast uppdaterad: 2024-04-245 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det avgörande att attrahera och behålla topptalanger för att organisationer ska blomstra. Men traditionella rekryteringsprocesser uppfyller ofta varken arbetsgivarnas eller kandidaternas förväntningar. Till exempel har nästan 60 procent av de arbetssökande haft en negativ upplevelse under rekryteringsprocessen. 

På Benify har vi en passion för att lösa den här typen av utmaningar – att skapa bättre processer och upplevelser för alla inblandade. Därför är vi glada över att kunna presentera vår senaste nyhet: Candidate Offer. 


Det här är Benifys lösning för kandidaterbjudande 

Vi på Benify förstår komplexiteten i modern rekrytering. Det är därför vi har utvecklat vår banbrytande Candidate Offer-lösning, designad för att revolutionera din rekryteringsresa. Den erbjuder en unik digital inloggningsupplevelse för dina potentiella kandidater och sätter en ny standard för rekryteringslösningar. Oavsett om ni är en stor organisation eller ett litet företag är kandidatupplevelsen avgörande för att sticka ut och effektivt attrahera topptalanger. 

3 Ways to Boost Recruitment_SWE_2

Rekryteringslandskapet: utmaningar och möjligheter 

Organisationer tampas ofta med stora utmaningar när de försöker rekrytera rätt talanger. För HR-avdelningar kan det vara överväldigande att samordna ett ständigt växande antal kandidater, och samtidigt säkerställa en övergripande positiv upplevelse för alla. Det är inte heller lätt att sticka ut som attraktiv arbetsgivare på en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Några av de utmaningar vi på Benify arbetar för att lösa är: 

  • Att navigera rekryteringsbehov med hög volym: Många branscher kämpar med att hantera stora antal kandidater – det är tydligt att kandidathantering är av högsta prioritet för HR-team över hela världen. Enligt en studie från 2023 rapporterar 72 procent av kandidaterna att en sömlös intervjuprocess påverkar huruvida de väljer att acceptera ett jobberbjudande. Det innebär att företag måste integrera strömlinjeformade lösningar för effektiv kandidathantering samtidigt som de optimerar sina processer.

  • Att övervinna tids- och kostnadsbarriärer: Baserat på ny forskning är två av de främsta anledningarna till att kandidater drar sig ur anställningsprocesser att de känner att deras tid slösas bort, och att processerna som helhet tar för lång tid. Det utgör ett allvarligt hot mot traditionell HR-praxis, eftersom tid är av avgörande betydelse när det handlar om rekrytering – och effektivitet är nyckeln till framgång.

    Trots det är många HR-team fortfarande bundna till manuella rekryteringsprocesser, som bygger på föråldrade, arbetsintensiva system. Men genom att lämna dessa manuella metoder bakom sig, och anamma digitala lösningar, kan organisationer minska kostnaderna, minimera de mänskliga ansträngningarna och effektivisera sina arbetsflöden för rekrytering.
     
  • Att sticka ut på en konkurrensutsatt arbetsmarknad: 77 procent av de arbetssökande prioriterar organisationens mål, vision och värderingar när de letar efter ett nytt jobb. Avgörande för företag som tävlar om högkvalificerade medarbetare, eller som verkar i branscher där det råder brist på kandidater, är att etablera sitt arbetsgivarvarumärke för att sticka ut bland konkurrenterna. Genom att utnyttja tekniska lösningar kan företag visa upp sina unika värdeerbjudanden, engagera kandidater på ett effektivt sätt och visa upp sig som attraktiva arbetsgivare. 

3 Ways to Boost Recruitment_SWE_1

Förbättra din rekrytering med 3 enkla steg 

1. Låt ditt arbetsgivarvarumärke glänsa

Forskning har visat att företag med tydligt arbetsgivarvarumärke ofta får upp till 50 procent fler kvalificerade ansökningar. Med Benifys Candidate Offer är varje interaktion – från personlig inloggning till presentation av totalt förmånsutbud och kompensation – skräddarsydd för att återspegla din organisations värderingar och skapa en övertygande berättelse, som skiljer ut dig som en attraktiv arbetsgivare. 

2. Effektivisera rekryteringsprocessen

Visste du att 54 procent av de arbetssökande har dragit sig ur en rekryteringsprocess på grund av bristfällig kommunikation från motparten? Med Benifys Candidate Offer effektiviseras kommunikationen och skapar en tydligare kandidatupplevelse. Genom att digitalisera arbetsflöden och automatisera repetitiva uppgifter kan HR-avdelningar nu fokusera sina insatser på strategiska initiativ, vilket i slutändan minskar tiden det tar att anställa och förbättrar rekryteringseffektiviteten. 

3. Förbättra kandidaternas upplevelser

En sömlös, engagerande upplevelse lockar inte bara topptalanger utan främjar också långsiktigt engagemang och lojalitet. Kandidater som har negativa erfarenheter under rekryteringsprocessen är 185 procent mindre benägna att rekommendera ditt företag till andra. Benifys Candidate Offer-lösning ger en kandidatupplevelse som går bortom ett helt vanligt jobberbjudande, vilket hjälper dig att enkelt attrahera och engagera topptalanger. Från förmånsöversikter till anpassade erbjudande – varje interaktion är utformad för att hjälpa kandidaterna att känna sig värderade, informerade och glada över att bli en del av ditt team. 

Är du redo att omvandla din rekryteringsstrategi? 

Genom att utnyttja Benifys Candidate Offer-lösning kan organisationer frigöra sin fulla potential för att attrahera, engagera och behålla topptalanger. 

Benify Candidate Offer ger en dynamisk och personlig rekryteringsresa för både arbetsgivare och kandidater, med: 

- En skräddarsydd kandidatsida 

- Översikt av Total Rewards och förmåner 

- Digitalt jobberbjudande 

- Och mycket mer! 


Upptäck kraften i Benifys Candidate Offer. Kontakta oss för att lära dig mer och uppleva framtidens rekrytering redan idag. 

Kontakta oss!