Så driver ni engagemang med en medarbetarplattform

Senast uppdaterad: 2023-10-033 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Engagera och visa uppskattning till medarbetarna med en heltäckande medarbetarplattform för digitalisering och kommunikation av era anställningsförmåner. 

 

Jobbar er organisation aktivt med att optimera medarbetarupplevelsen för att attrahera och behålla värdefull personal? Kanske erbjuder ni redan flertalet förmåner till era medarbetare, men har inget fungerande system för tydlig kommunikation av det totala erbjudandet. Då kan en medarbetarplattform och förmånsportal vara nyckeln till mer nöjda och effektiva medarbetare. 

Med rätt kommunicerade förmåner kan ni både stärka arbetsgivarvarumärket och minska förmånsrelaterad HR-administration. Läs vidare för att få större kunskap om fördelarna med en digital och innovativ medarbetarplattform. 

Skräddarsydda förmåner för ökat medarbetarengagemang

Med den rådande kompetensbristen inom flertalet branscher är det ett måste att sticka ut bland konkurrenterna. Genom att erbjuda lättillgängliga och skräddarsydda personalförmåner visar ni som arbetsgivare att ni är måna om medarbetarna, företagets viktigaste resurs. Nöjda medarbetare är mer engagerade och produktiva och fungerar även som varumärkesambassadörer, vilket gynnar både rekrytering och kundrelationer. 

Via Benify får medarbetarna automatiskt tillgång till en värld av förmåner som friskvård och rabatter. Eftersom Benify redan har upphandlat förmåner till plattformen har även mindre organisationer tillgång till ett stort utbud som det annars skulle vara svårt att erbjuda. Plattformen är även anpassningsbar så att företagets egna förmåner kan integreras i portalen. 

DarforBehoverDuEnMedarbetarplattform1

Kommunicera mera – riktad information som träffar rätt

Oavsett hur bra förmånsutbud ni har för era anställda så förlorar de sitt värde om medarbetarna inte känner till sina förmåner och även missar annan värdeskapande information. Genom Benifys medarbetarplattform som både finns på dator och i en skräddarsydd mobilapp når ni ut till alla medarbetare oavsett var de befinner sig geografiskt. 

Via det inbyggda kommunikationsverktyget kan portaladministratören skicka riktade meddelanden, även via pushnotis i mobilen, som filtreras så att de når rätt mottagare, exempelvis baserat på ort eller yrkesroll. På så sätt går det att engagera personalen med anpassad kommunikation som de kan läsa när och var det passar dem. 

Digital HR – effektiviserad förmånshantering

Vinsterna med att digitalisera och automatisera organisationens HR-processer är en fråga både för ledningsgrupp, it-ansvariga och HR eftersom det är en viktig faktor för verksamhetsutvecklingen. Inte minst för att personalavdelningen får tid över till annat tack vare förenklad administration via effektiviserad kvittohantering, friskvårdsbeställningar direkt i portalen, automatiska utskick och färdiga meddelandemallar som kan riktas till specifika personalgrupper. 

I en medarbetarportal finns det dessutom smarta gör det själv-verktyg där medarbetarna kan hitta svar på många frågor och utföra mycket admin själva istället för att kontakta HR. Med möjlighet att skräddarsy digital preboarding börjar ni bygga relationen med medarbetaren redan när ni skriver kontrakt. Därefter finns plattformen med under hela medarbetarresan från onboarding till offboarding. 

Datadrivna beslut för en hållbar förmånsstrategi

En smart medarbetarplattform erbjuder även överskådlig statistik för att du som arbetsgivare ska kunna utvärdera vilka förmåner som efterfrågas, hur portalen används och hur ni kan förbättra funktionerna baserat resultatet i just er organisation. På så sätt blir det lättare att ta datadrivna beslut för att spetsa ert erbjudande till max.

Vill du veta mer? Ta gärna kontakt med oss så visar vi hur Benifys medarbetarplattform kan digitalisera era HR-processer och driva engagemang. 

 

BOKA EN DEMO