Vilka vann Förmånskollen 2019?

Senast uppdaterad: 2022-05-113 minuters läsning

Prenumerera på vår blogg

Varje år genomför Benify Sveriges största förmånsundersökning, där omkring 20 000 anställda helt anonymt tycker till om de förmåner de har tillgång till via sina arbetsgivare. Utifrån en rad olika mätpunkter – med fokus på medarbetarnas nöjdhet, kännedom och uppskattning – utses sedan de arbetsgivare som lyckats allra bäst inom sin storlekskategori med att erbjuda och kommunicera uppskattade personalförmåner. Så vilka var de lyckliga vinnarna som fick ta emot diplom, blommor och applåder från Oscarsteaterns scen under Benify Summit 2019?

1–500 anställda: Fackförbundet Vision

Motivering: För ett otroligt bra resultat inom kommunikation och medvetenhet samt nöjdhet kring förmåner är Vision vinnaren inom storlekskategorin arbetsgivare med upp till 500 anställda.

Visions personalchef Matts Hansson beskrev förbundets värderingsarbete och starka kultur, med fokus på utvecklingsprogram, arbetssätt och ledarskap, som bidragande orsaker till vinsten. ”Vi gör varandra bra” sammanfattade han organisationens medarbetarlöften, och avslutade med ”gladast vinner!” innan han klev av scenen.

501–1000 anställda: The Absolut Company & Pernod Ricard Sweden

Motivering: Med högst poäng av alla deltagare och överlägset mest nöjda medarbetare inom förmånskategorin har vi The Absolut Company & Pernod Ricard Sweden!

Linnéa Falsen, HR Business Partner på Pernod Ricard Sweden, lyfte fram bolagets nylanserade flexibla förmånspott som den största framgångsfaktorn. Medarbetarna väljer själva hur potten ska spenderas, utifrån ett brett och attraktivt förmånsutbud. ”Det här hade inte varit möjligt utan Anna Mondway på The Absolut Company och faktiskt inte utan Benify själva. Vi diskuterade detta med flera som arbetar inom den här sektorn, som sa att det inte var möjligt att göra en sådan här lösning, men vi fick hjälp av Benify att skapa den här flexibla förmånspotten”, berättade Linnéa efter att ha tagit emot priset som den arbetsgivare med bäst resultat av alla i hela undersökningen.

Benify-summit-the-absolut-company-pernod-ricard

1001–3000 anställda: Grant Thornton

Motivering: Mycket starkt resultat överlag, främst inom kommunikation och det populära området friskvård, har gjort att Grant Thornton knipit vinsten inom storlekskategorin 1000–3000 anställda.

Sanna de Mander, HR Project Manager, på Grant Thornton, förklarade bolagets goda resultat med en målmedveten satsning på den interna kulturen och ett hållbart arbetsliv, med attraktiva förmåner inom den viktiga kategorin arbetstid och ledighet.

3000+ anställda: Ericsson

Motivering: Detta bolag har varit Benify-kund i över 10 år, och har i 2019 års deltagande i Förmånskollen fått högst nöjdhet inom sitt stora och väl valda förmånsutbud. Stort grattis till vinsten inom kategorin storbolag med mer än 3000 anställda!

På Ericsson har man arbetat länge och konsekvent med att erbjuda attraktiva förmåner inom till exempel hälsa, rabatter och lunchsubventioner. Fokus framöver kommer att vara att utveckla förmåner för att underlätta mobilitet och miljövänliga transportalternativ, berättade Sverker Walldal, Head of Total Rewards Sweden.

Mer om Förmånskollen

Genom att delta i undersökningen får arbetsgivarna värdefulla insikter och benchmarks kring hur deras förmånsutbud står sig mot konkurrenternas.

Är din organisation ansluten till Benify? Vill du vara med i nästa års Förmånskollen? Prata med din kontaktperson på Benify!