Hur Benify hjälper Klippans kommun att stärka sitt arbetsgivarvarumärke och erbjuda medarbetarna något extra

Senast uppdaterad: 2023-01-173 minuters läsning
Prenumerera på vår blogg

Tydlighet kring förmåner, oberoende pensionsrådgivning och ökad automatisering för såväl medarbetare och HR, är några av anledningarna till varför Klippans kommun använt sig av en förmånsportal från Benify de senaste fem åren. Nu har kontraktet förnyats ytterligare.

Närheten till Köpenhamn, Malmö och Helsingborg gör Klippans kommun till en attraktiv plats att bo på, men storstadsregionerna konkurrerar om arbetskraften. Därför såg man i kommunen ett behov av att stärka arbetsgivarvarumärket och erbjuda medarbetarna något extra. 2016 såg portalen ”Förmånsklippan” dagens ljus – som i dag har allt från förmåner, löneväxling, pensionstjänsten Lifeplan och rabatter, under ett och samma tak. Dessutom används förmånsportalen i syfte att ge nya medarbetare en smidig onboarding.

– Friskvårdsbidraget har används alltmer flitigt under resans gång och i portalen synliggörs alla leverantörer. Många nyttjar även sina förmåner tillsammans med rabatter från Benifydeals, berättar HR-konsulten Mikael Sjöholm.

Klippans kommun

Bäst matchning

 Över 1500 medarbetare har tillgång till ”Förmånsklippan”, och efter en ny upphandling står det klart att Benify kommer står som leverantör av portalen i ytterligare två år, som kan förlängas till två år till.

– För oss är det väldigt tacksamt att Benify vann upphandlingen igen. Vi ställde ut en omfattande fråga till alla som ville lämna anbud och Benify vann efter att bäst ha matchat vad vi efterfrågade. 

Mikael Sjöholm tillägger:

– Benify har de specifika saker som fyller den kostym som vi behöver i kommunen.

Han lyfter bland annat pensionsrådgivningen Lifeplan som en tjänst som sticker ut i förmånsutbudet.

– Det är ingen kickback, ingen som tjänar pengar på våra medarbetares pension. Det är och var väldigt viktigt för oss när vi skulle förnya vårt kontrakt.

I och med att förmåner enkelt kan nyttjas via portalen, slipper Mikael Sjöholm och hans kollegor numera manuell handpåläggning i många ärenden.

– Bildskärmglasögon är ett exempel på vad man kan beställa smidigt. Sedan ser vi fram emot att lyfta in cykelförmåner, alltså att man som medarbetare ska kunna leasa en cykel under en begränsad tid.

På frågan om vad Benify främst löser för kommunen och medarbetarna är friskvårdsbidraget ändå det som Mikael Sjöholm lyfter fram:

– Ja, hanteringen är så smidig. Allt sker på ett så enkelt sätt.

 nyckelingrediens för onboarding

Benify en nyckelingrediens för onboarding

Framöver kommer han och hans kollegor att satsa ännu mer på en bra onboarding för nya medarbetare. Även här är portalen en nyckelingrediens.

– Vi kommer ge preonboarding och onboarding större fokus, så att nya personer känner man att man verkligen hälsar dem välkomna och att de får en bra start på nya jobbet. I portalen kan man visa upp all information, och även ge medarbetarna en bra offboarding den dag de slutar.

Mikael Sjöholm avslutar: 

– Från ax till limpa. Det är så vi tänker på Klippans kommun.


Läs mer om hur Benify hjälper Klippans kommun att stärka sitt arbetsgivarvarumärke och skräddarsy portalen Förmånsklippan

KLIPPANS KOMMUN KUNDCASE